U sledećoj kosovskoj vladi 12 ministarstava

Predstavnici pokreta “Samoopredeljenje” i Demokratskog saveza Kosova nastavili su usaglašavanje stavova o budućoj kosovskoj vladi i istakli da su se dogovorili da ona ima 12 ministarstava.

“Konkretno, razgovarali smo o formatu vlade, o 12 ministarstava, kako će da izgleda i kako će da radi u prvim danima na vlasti. Naredni sastanak je u ponedeljak u 15 sati u kancelarijama DSK-a, a svaka tri dana biće sastanaka stranaka”, rekao je predstavnik DSK Ljumir Abidžiku nakon susreta stranačkih radnih grupa u Prištini.

Najavio je da je na sastanku o usaglašavanju programa dveju stranaka, dogovoreno da na sledećem susretu budu razmatrani ekonomski razvoj i spoljna politika.

O osobama koje će upravljati ministarstvima i dijalogu sa Beogradom, razgovaraće lideri stranaka, rekao je Abidžiku.

Upitan da li će Srpska lista biti deo buduće vlade,  rekao je da ne prihvataju nikakvo uslovljavanje.

“Nismo razgovarali o tome. Bez sumnje ćemo implementirati Ustav Kosova, ali ni od koga ne prihvatamo nikakvo uslovljavanje”, naveo je Abidžiku.

“Samoopredeljenje” i Demokratski savez Kosova, prema preliminarnim razultatima, dobili su na parlamentarnim izborima 6. oktobra polovinu glasova birača i, ako ti rezultati budu konačni, imaće većinu da formiraju vladu.

Izvor: RTS

Comments