• Početna>
  • Vesti>

Micić: Radio Gračanica opstaje zahvaljujući podršci države Srbije, Mreži Most i slušaocima

Povodom čestitke direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, koordinator poslovne jedinice RTV Gračanica Saša Micić gostujući u jutarnjem programu RTV Gračanica rekao je da podršku koju dobijamo od Vlade Srbije mnogo znači .

“Ova čestitka je samo motiv i podstrek za što bolji rad jer bez države Srbije i Kancelarije za KiM , JP “Mreža Most” i naravno najbitnijih naših slušalaca mi ne bi opstali”.

Prošlo je 20 uspešnih godina.Ova medijska kuća je osnovana u teškim vremenima kada je bilo teško zadržati Srbe na KiM, a ona je to uspela.

“Kada bi pričali o radiju Gračanica onda bi nam bilo potrebno mnogo vremena. Zamislite kada smo u 36 kvadrata emitovali uživo program sa jednim mikrofonom, a kada se završi program onda snimamo reklame. Bilo je teško kao i svaki početak, ali smo istrajali i danas smo jedna jaka i uspešna medijska kuća.Mnogo smo postigli u poslednjih 20 godina, verovali smo i tada kada smo osnovali radio da je bitno da se čuje srpska reč jer baš u vreme ratnih dešavanja bilo je potrebno srpskom narodu da čuju šta se dešava na KiM”.

Radio Gračanica je danas Radio Televizija Gračanica i trudi se da informiše stanovništvo što radio programom ali i slikom. Prema rečima Micića, Radio Televizija Gračanica se može pohvaliti radom i odgovornošću.

Zahvaljujući direktorki JP “Mreža Most” Slađani Ivančević imamo novu radijsku opremu kao i nove prostorije. Radio Gračanica se može pohvaliti slušanošću i visokim bonitetnim ocenama, a i svake godine imamo na sajmu knjiga “Mreža Most” u okviru koje posluje RTV Gračanica ima svoj kutak na štandu Kancelarije za KiM, gde predstavljamo svoja dostignuća. Što se tiče saradnje sa poslovnim jedinicama ona je odlična i to zahvaljujući direktorki Slađani Ivančević, uvezali smo se i naša saradnja je odlična. Posebno bih se zahvalio koordinatorima poslovnih jedinica JP “Mreža Most” na savetima i stručnoj podršci jer mi smo jedna televizija u razvoju, trenutno se vidimo u pet,šest sela opštine Gračanica i putem televizija Most i Puls”, rekao je Micić.

Saradnja sa institucijama koje funkcionišu na KiM, RTV Gračanica sa ponosom može reći , da je više nego odlična.

“Odlična je saradnja sa opštinom Gračanica, Kliničko bolničkim centrom Priština- Gračanica, domovima zdravlja,školama i svim drugim institucijama”.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još