• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Kosovo je deo Srbije, ali nije sve naše, a nije ni njihovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras na TV Pink da je za njega Kosovo deo Srbije, ali da neće da laže narod i kaže da je “sve naše”.

“Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim jer ta laka rešenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem nije sve naše, ali nije sve ni njihovo”, rekao je Vučić.

On je rekao da je naš posao da pokušamo da pronađemo kompromis, ali da kompromis ne znači da izgubimo sve, kao što smo, kaže, izgubili u vreme Ðilasa, Jeremića i ostalih.

“To je problem druge strane, koja misli da može Srbiji da zapoveda, da priča gluposti u vezi sa taksama i recipročnim merama… To govorim o Kurtiju i ostalima”, rekao je Vučić i pozvao ih da se “dovedu u red i da razmisle šta pričaju”.

Sve su izmislili o “trovanju”

“Nismo mi vaš ni brat, a kamoli mlađi brat, ne možete da nas maltretirate, jer ne zavisimo mi od vas, već vi zavisite od nas”, poručio je Vučić.

Takođe, poručio je Albancima da tek kada se upristoje i prestanu da lažu, da progone Srbe sa severa, kao i svih drugih delova KiM, dođu i kažu da žele da razgovaraju, da će onda uslediti razgovori.

Vučić se osvrnuo na nedavne događaje na Kosovu i Metohiji navodeći da je “velika nervoza” u Prištini. 

Rekao je da nije bilo nikakve infekcije zbog koverti sa glasovima iz centralne Srbije, kako su sami potvrdili, i da su čitavu priču izmislili.

“Bukvalno su sve izmislili, a to su uradili namerno, jer ne znaju šta će sa sobom – žele da kupe vreme ovi koji treba da odu sa vlasti, a ovi što treba da dođu, njima se žuri. I svima smeta pobeda Srpske liste. A ja neću to da im zaboravim, one cirkuske predstave sa maskiranim ljudima, to više ni za tačku u cirkusu nije. A mi nećemo odustati od istrage”.

Vučić je podvukao da Srbija neće zaboraviti na tu priču i da će danas, sutra ili kroz tri dana postaviti pitanje celom svetu ko je otrovao, koji su to srpski teroristi koji truju pismima.

Vučić se osvrnuo i na jučerašnje pitanje koje je postavio ambasadoru Velike Britanije u Prištini koji se fotografisao sa Albinom Kurtijem ispred albanske zastave, ali i na odgovor britanskog ambasadora.

“Juče sam dobio odgovor od Ambasade Velike Britanije u Prištini i svi su sve razumeli. Kad ide neki ambasador u posetu kod nekog političara, zamislite da Milorad Dodik okači zastavu Donbasa, ambasador Velike Britanije ne bi ni ušao tamo, a kamoli da se slika. Vidite kako oni obmanjuju javnost svojim obrazloženjem, ja sam sve razumeo, kao i Srbija. Ja sam ponosan na to što možemo sad na to da ukažemo”, kazao je Vučić.

Kurti pomislio da je mnogo važan

“Što se tiče Albina Kurtija, on je, kako bih rekao – čovek pomislio da je mnogo važan. Umislio da može da naređuje. Tek koju godinu je mlađi od mene, a bližimo se penzjii. On kaže ne mogu ja da komentarišem. Ti si, valjda Bog Otac pa ćeš da mi zabraniš”, naveo je Vučić.

On je dodao da je “zabrinut oduševljenjem pojedinih beogradskih krugova Kurtijevom prošlošću”.

“To me iznenađuje, ali to je njihov posao, ljudi će to da prepoznaju, a ja ću komentarisati dok sam živ. Neće me sprečiti ni britanska ambasada, ni Kurti. Srbija je nezavisna zemlja koja vodi svoju politiku. SNS prvi put stvara slobodnu državu svih građana, donosi odluke nezavisno od velikih slia. To oni ne mogu da razumeju.

Izvor Pink/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još