• Početna>
  • Vesti>

Autorki izložbe slika zabranjen ulaz na Kosovo; Đurić: Ovo je fašističko ludilo

Izložba slika akademske slikarke Suzane Stojadinović, koja je sinoć trebalo da bude otvorena u galeriji Fakulteta umetnosti u Severnoj Mitrovici otkazana je, jer ovoj umetnici na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da unese slike na Kosovo.

Suzana Stojadinović je u izjavi za Kosovo Onlajn rekla da je zaprepašćena onim što je doživela na prelazu Jarinje.

“Službenik na prelazu mi je rekao da pokupim svoje stvari i izađem iz autobusa, da moji radovi ne mogu da pređu granicu jer im nije dostavljeno zvanično obaveštenje od njihove vlade i da ne mogu da me puste”, rekla je Stojadinovićeva.

Dodala je da pored srpskog ima i meksičko državljanstvo, ali kako Meksiko nije priznalo Kosovo, to joj, kaže, nije bilo od pomoći.

Informaciju o otkazivanju za večeras najavljene izložbe slika na svom Fejsbuk profilu je potvrdio i Fakultet umetnosti Prištinskog univerziteta.

Ovim povodom oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je pozvao kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas.

“Ovo je fašističko ludilo Prištine. Pozivam kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas”, rekao je Đurić za Kosovo Onlajn.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još