Srpska lista: Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu

Srpska lista najoštrije osuđuje “brutalni upad naoružanih specijalnih formacija Albanaca na sever Kosova i Metohije sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Maltretiranje nedužnih građana uz nikakve dokaze postaje standardna mantra kojom se albanski lideri služe za prikrivanje vlastitih poraza i neuspeha” navodi Srpska i podseća da je “21. novembra Priština poražena u nameri da se priključi Interpolu, a onda je 23. novembra, svega dva dana kasnije izvršen brutalni upad na sever Kosova i Metohije. Juče je ponovo Priština ostala bez članstva u Interpolu, odmah danas, na časeći časa, do zuba napružane horde su upale i maltretirale Srbe”.

“Današnji upad i neosnovano hapšenje naših sugrađana je prosta divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima, na koje čitava međunarodna zajednica ćuti” ističe Srpska.

“Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu, a od međunarodne zajednice da urazumi svoje čedo pre nego što situacija izmakne kontroli. Odgovornost za mir na ovim prostorima i bezbednost svih građana je na UNMIK-u, KFOR-u, EULEKS-u i ostalim organizacijama” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments