• Početna>
  • Vesti>

Rebić i Drecun: Zastrašivanje Srba nakon poraza u Interpolu

Direktor policije Vladimir Rebić je rekao za RTS da je srpska policija još tokom noći imala saznanja da će prištinske vlasti ući na sever Kosmeta. Istakao je da je Beograd spreman da reaguje ukoliko bi došlo do egzodusa srpskog naroda ali da je uvern da međunarodna zajednica to neće dozvoliti. Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je ocenio akciju ROSU kao predstavu za javnost nakon debakla u Interpolu.

Vladimir Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su 24 blindirana vozila ušla na područje severa KiM suprotno svim propisima i rezolucijama.

Ocenio je to kao zastrašianje i negativnu reakciju nakon četvrtrog po redu poraza u Interpolu. Rekao je da je to izgovor da se krše propisi i da se zastraši srpski narod za koji je rekao da se nada da će ostati jedinstven.

“Spremni smo da intervenišemo ukoliko bi došlo do egzodusa srpskog naroda, ali smo uvereni da međunarodna zajednica to neće dozvoliti”, rekao je Rebić.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je rekao da je akcija ROSU predstava za javnost posle debakla u Interpolu i demonstracija izrazite moći prema pripadnicima KPS srpske nacionalnosti.

Drecun je rekao da je, prema njegovim saznanjima, jedan od uhapšenih radio na istragama prema šefu operative i dodao je da je moguć i napad u pravcu Zubinog Potoka.

Ocenio je to kao nastavak političke priče u vezi sa Srpskom listom i njenom marginalizacijom.

“Da joj se uzmu mandati i da se dodele Srbima koje bi prišinske vlasti želele u institucijama”, naveo je Dreucn.

Kaže da Priština želi da izazove dalju destabilizaciju i pita zašto je potrebna tolika upotreba sile.

Drecun smatra da bi Beograd trebalo da se ponaša racionalno i hladne glave.

Upitao je i da li je Priština ohrabrena na ovakvo ponašanje nakon razgovora sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Donalda Trampa.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još