• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko tužilaštvo i policija o hapšenju na severu Kosova

Foto: Kosovska policija

Tužilaštvo Kosova i Kosovska policija održali su zajedničku konferenciju za novinare, povodom hapšenja na severu Kosova, na kojoj je rečeno da se hapšenje jednog policajca dogodilo zbog zloupotrebe službene dužnosti. Zbog toga je tužilac predložio određivanje pritvora.  

Sulj Hodža, kosovski tužilac izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za Radeta Basaru, uhapšenog službenika policije u severnom delu Mitrovice. Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

“Osim uhapšenog Radeta Basare traga se za još jednim osumnjičenim. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega”, rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini.

Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na severu Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina Vasilija Bojića, zbog kako tvrdi, ilegalnog posedovanja oružja.Vasilije Bojić je posle saslušanja oslobođen, dodao je Hodža a prenosi Tanjug.

“Stoga za ove dve osobe na koje smo proširili istragu imamo dokaze da su radili i delovali pod naredbom Milana Radoičića i njegove grupe. Ta lica na koje je proširena istraga sumnjaju se da nisu obavili proceduralni posao ili su i namerno sakrili neka delovanja ili dokaze, ne samo u slučaju ubistva Ivanovića, već i u ostalim nerasvetljenjim ubistvima”, naveo je tužilac a prenela je Radio Slobodna Evropa .

Portparol kosovske policije Baki Keljani je na konferenciji preneo da je u jutrošnjoj akciji bilo uključeno 100 pripadnika policije.

“Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima, u severnoj Mitrovici, sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres Posebnog odeljenja Osnovnog suda. Uhapšen je osumnjičeni srpski policajac R. B., dok se za drugim osumnjičenim policajcem traga”, rekao je Keljani na konferenciji za novinare.

Tokom akcije zaplenjena je izvesna količina oružja i elektronska oprema.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još