K. Mitrovica bez vode zbog slabog dotoka sa juga

Vodosnabdevanje Kosovske Mitrovice prekinuto je danas oko 12h, a u JP “Vodovod – Ibar” kažu da je razlog nestanka vode, slab dotok iz južnog dela grada.

Kako je za naš program rekao direktor ovog preduzeća Miodrag Ralić, prema nekim nepotvrđenim informacijama, do prestanka isporuke vode severnom delu grada , došlo je usled problema sa snabdevanjem električnom energijom u južnom delu. On naglašava da nije siguran u istinitost tih navode, te da ne može da kaže kada će se vodosnabdevanje normalizovati.

Novosagrađeni Vodovod u Gazivodama je trenutno u fazi probnog rada, kada se ispoljavaju svi eventualni propusti u sistemu – kako u samom vodovodu, tako i u vodovodnoj mreži. Kada tehničke probe budu završene, očekuje se dobijanje kompletne dokumentacije, nakon čega bi trebalo da se u potpunosti normalizuje vodosnabdevanje u tri opštine na severu Kosova -Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku. Sve to, trebalo bi da se desi početkom sledeće godine, kada se navršava tromesečni probni period, najavljeno je još u septembru.

Dok se to ne desi, građani će i nadalje u velikoj meri zavisiti od Vodovoda u južnom delu Kosovske Mitroivice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još