• Početna>
  • Vesti>

Dve osobe uhapšene u akciji specijalne jedinice Kosovske policije, za jednom osobom se traga

Jutros oko 5.50 došlo je do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova specijalne jedinice Kosovske policije i oko 100 njihovih pripadnika ona sever KiM.

Kako je potvrđeno u saopštenju Kosovske policije dostavljenom našoj redakciji, u ranim jutarnjim časovima u severnom delu Kosovske Mitrovice policija je sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

“Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretres”, navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.  

“Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municija”, ističe se u saopštenju.

Počelo ispitivanje uhapšenog u Kosovskoj Mitrovici

Kosovski tužilac Sulj Hodža je izjavio kosovskim medijima da je uhapšen istražitelj policije na severu Rade Basara koji je istraživao slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Izjavio je da se traga za Željkom Bojićem, šefom operative kosovske policije za region sever. Uhapšen je njegov sin Vasilije tokom pretresa u samouslužnoj perionici Bojića u Velikom Rudaru.

Dodao je da je Basara uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i da je počelo njegovo ispitivanje.

Dodeljen mu je advokat po službenoj dužnosti, javljaju kosovski mediji-

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još