Dodeljeni ključevi stanova u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručio je danas u Lapljem Selu ključeve 24 stana porodicama iz socijalne kategorije i mladim bračim parovima.

U Lapljem Selu za socijalno ugrožene porodice i bračne parove izgrađeno je šest zgrada. Četiri sa 16 stanova izgradila je Opština Gračanica, a dve sa osam stanova Ministarstvo lokalne samouprave.

Ključeve su dobile 24 porodice koje će se useliti u stanove površine od 43 do 54 kvadrata, u zavisnosti od broja članova.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ističe da je lokalna samouprava posvećena pružanju pomoći i rešavanju stambenih pitanja građana.

„Nastavljamo da ulažemo u budućnost, dokaz su ovi stanovi koji će siguran sam na bolje promeniti život porodicama i obezbediti im pristojne uslove za život. Nećemo ovde stati, u Grčanici je u toku izgradnja još 36 stambenih jedinica. Imamo još planova i porodica kojima je neophodna pomoć. Lep je osećaj kada usrećite ovoliki broj porodica, kada vidite nasmejanu i zadovoljnu decu, koja su garant našeg opstanka, a na nama je da se brinemo o njihovoj budućnosti“, kazao je Popović.

Predsednik Popović je ponovio da je plan da se u narednim godinama zbrinu sve porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje.

Stambeno pitanje rešila je četvoročlana prodica Jelene Radić, koja se zahvalila svima koji su doprineli da nakon deset godina privatnog stanovanja dobije svoj dom.

„Mnogo nam znači i prezadovoljni smo, jer smo konačno dočekali da imamo svoj krov nad glavom. Olakšaće nam život, nećemo plaćati stanarinu i moćićemo da ulažemo u druge stvari“, kazala je Jelena.

Nakon šest godina stanovanja stambeno je zbrinuta i samohrana majka Milica Đukić.

„Hvala predsedniku Popoviću i njegovim saradnicima što su nam ovo omogućili“, rekla je Milica.

Stan je dobila i iz Kosova Polja prognana porodica Rikalo.

„Zahvaljujući lokalnoj samouprava koja je shvatila problem raseljenih i proteranih lica mi sada imamo trajni smeštaj. Od 17. marta 2004. godine menjali smo stanove, tako da je sreća i zadovoljstvo što sada na jednom mestu planiramo budućnost“, kaže Nevenka Rikalo.

Stambeno je zbrinuta i sedmočlana romska porodica Ćelić iz Preoca.
„Ovo je za nas najveća sreća, meni i porodici je ovo novi život. Živeli smo u teškim uslvoima bez vode i struje, sada nam je lakše“, kaže Berjan Ćelić.

Stanovi su porodicama dodeljeni na osnovu javnog konkursa koji je lokalna samouprava raspisala na osnovu Socijalne karte stanovanja.

Izvor: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još