• Početna>
  • Vesti>

Srđan Popović: Srpsku listu može ukinuti samo srpski narod

Posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, član Predsedništva Srpske liste Srđan Popović gostujući u jutarnjem programu RTV Gračanica naglasio je da Srpsku listu može da ukine samo srpski narod sa Kosova i Metohije.

„Bili smo svedoci nemilih scena, koje su se dogodile u prethodna dva dana da svi  srpski članovi koji su bili u Centralnoj izbornoj komisiji na prebrojavanju glasova iz Srpske liste koji su  iz centralne Srbije u nedelju  izbačeni zbog navodne dojave da su listići otrovani. Ove scene niko nije očekivao  i sada su svi ti listići diskutabilni jer nisu bili pod nadzorom naših  članova. Mi sumnjamo da je to početak manipulacije . Cela ova scena Albanaca može biti iskorišćena za glasačke listiće koji su stigli iz centralne Srbije i time se nametnu lideri iz srpske zajednice koji će odgovarati Prištini“.

„Mnogi nisu očekivali da Srpska lista u deset srpskih opština pobedi i da dobije 98 odsto glasova. Srbi nikada nisu bili jedinstveniji i pokazali smo da želimo što jačuvezu sa Vladom Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem“.

Popović je povodom najnovije informacije o ukidanju Srpske liste rekao da Srpsku listu mogu da ukinu samo Srbi koji žive na ovim prostorima, tako što neće  za nju glasati.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još