• Početna>
  • Vesti>

Nemački poslanici ponosni na 13 povučenih priznanja kosovske nezavisnosti

Armin Paulus Hampel rekao je da je ponosan na vlasti u Srbiji koje su uspele da čak 13 država povuče priznanje protiv zakonite nezavisnosti Kosova.

Šef spoljnopotičkog odbora Alternative za Nemačku AFN u Bundestagu, Hampel, naglasio je i činjenicu da su danas uz Srbiju i nobelovci.

Ostajemo kao stranka i poslanička grupa u Bundestagu pri stavu da je nezavisnost Kosova protivzakonita kao i NATO intervencija, rekao je Hampel nakon razgovora sa potpredsednikom Srpske napredne stranke i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

Hampel, koji je savezni poslanik, izrazio je zadovoljstvo zato što Srbija danas ima brojne prijatelje.

“Srbija je imala više neprijatelja nego prijatelja, a danas su među prijateljima ne samo mi kao stranka već i nobelovci”, rekao je Hampel i dodao da je budućnost Srbije u dobrim rukama i da je garantovana novim snagama.

Đurić je Hampelu i njegovim kolegama zahvalio na podršci po pitanju suvereniteta i brige zbog teškog položaja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji kao i na principijelnom zalaganju za poštovanje teritorijalne celovitosti međunarodno priznatih zemalja.

Srbija je zainteresovana za dijalog i unapređenje odnosa sa Nemačkom na sivm poljima, političkom, stranačkom, ekonomskom, rekao je Đurić.

Srpski narod na KiM gleda kao na svetinju, a SNS posvećuje dodatnu pažnju opstanku srpskog naroda i zato je svaka podrška koja dolazi iz sveta i iz ovako moćne države kao što je Nemačka važna, za Srbiju i srpski narod, rekao je Đurić.

“Važno nam je da se iz Nemačke čuje drugačiji glas”, rekao je Đurić i dodao da je siguran da je današnji dijalog uvod u produbljivanje saradnje i zajedničko sagaledavanje prilika u ragionu i Evropi.

Izvor Tanjug/B92

Comments

Pročitaj još