• Početna>
  • Vesti>

Simić: Cilj umanjenje broja glasova koje je osvojila Srpska lista

Prekid u brojanju glasova iz centralne Srbije u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji je “šovinistička farsa” i Priština na taj način želi da prekroji izbornu volju srpskog naroda, rekao je za Tv Pink potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Prema njegovim rečima “Priština po svaku cenu hoće da “ugura” poželjne Srbe u parlament i da na taj način dobije “poslušnike koji će ćutati i klimati glavom na sve što Albanci od njih zahtevaju”.

Takav scenario je po Simiću već viđen osamdesetih i devedesetih godina, kada su, kako je rekao, “sa iste česme vodu pila srpska i albanska deca, ali su se trovala samo albanska deca”.

“Od samog početka procesa zabeleženo je sijaset različitih aktivnosti sa ciljem umanjenja broja glasova koje je osvojila Srpska lista, umanjenje snage koju srpski narod ima u svojim rukama”, rekao je on.

Priština se , kako je dodao, dosetila da “izmišljanjem i farsama” onemogući da Srpska lista osvoji svih 10 mandata i da tako uruše srpsko jedinstvo koje je pokazano na proteklim izborima.Radi se o više od 3.700 glasova koje su uputili raseljeni Srbi iz centralne Srbije putem pošte.

Brojanje glasova koji su stigli iz Srbije putem pošte prekinuto je zbog toga što su navodno članovi komisije dobili alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još