• Početna>
  • Vesti>

Odbojkašicama iz Zvečana srebro na međunarodnom turniru

Odbojkašice OK Sokolica iz Zvečana osvojile su srebrnu medalju na međunarodnom odbojkaškom turniru održanom ovog vikenda u Vranju. Pored njih učestvovala je i ekipa OK Vidovdan iz Gračanice koja se takmičila samo u revijalnom delu, gde je ostvarila sve tri pobede, kaže za KoSSev trener ove ekipe, Vladan Trifić. 

Turnir „Pehar evropskih šampiona 2019“ okupio je u Vranju odbojkaške timove iz Severne Makedonije i Srbije. 

Učestvovalo je osam ekipa u pionirskom delu i četiri u seniorskoj konkurenciji.

OK Sokolica iz Zvečana, i pored odlične igre, poražena je u finalu od ekipe Janta Volley Forca iz Severne Makedonije, rezultatom 2:0 (25:23, 25:23).

„Mogu da kažem da sam baš zadovoljan devojčicama. Naporan je bio put, putovali smo šest sati do Vranja i nakon toga igrali četiri utakmice“, kaže za KoSSev trener OK Sokolica iz Zvečana, Vladan Milošević.

Medalje i pehare pobednicima uručio je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Beograda, Igor Miljković, koji je ovoga puta u Vranje doneo i pehar sa evropskog šampionata koji je osvojila muška odbojkaška reprezentacija Srbije na nedavno odigranom prvenstvu.

Treneri ekipa sa KiM, zahvalili su se organizatorima na gostoprimstvu pošto su devojčice sa KiM ugostili u svojim domovima.

Milošević se zahvalio i opštini Zvečan zbog organizovanja prevoza za takmičenje.

Ove subote u Zvečanu održava se turnir u odbojci, takođe međunarodnog karaktera.

Uprkos tome što kosovske vlasti nedavno nisu dozvolile odigravanje fudbalske utakmice Crvene Zvezde i Trepče, kao ni ulazak na Kosovo rukometašima iz Prokuplja kako bi u Zubinom Potoku odigrali utakmicu, Milošević kaže da ne misli da će biti problema u vezi sa održavanjem ovog turnira u Zvečanu.

Milošević je pozvao i sve ljude dobre volje da im pomognu u organizaciji turnira.

„Na bilo koji način, jedan paket vode za devojčice nam znači puno, bilo šta“, kaže trener OK Sokolica.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još