Vulin: KFOR najodgovorniji za bezbednosti na KiM

Ministar odbrane Vlade Srbije Aleksandar Vulin je, u razgovoru je sa predsedavajućim Vojnom komitetu EU generalom Klaudiom Gracijanom, poručio da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova, te da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, prenosi Tanjug.

,,KFOR je najodgovorniji za održanje mira i bezbednosti i jedini je partner Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne linije sa našom južnom pokrajinom”, istakao je Vulin.

On je podsetio na to da je, uz očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i regionalne saradnje, spoljnopolitički cilj Srbije i članstvo u EU, ukazujući istovremeno i na značaj angažovanja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.

Današnjem sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković i šef Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO brigadni general Predrag Bandić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još