• Početna>
  • Vesti>

Rukometaši kluba “Topličanin” iz Prokuplja vraćeni sa prelaza Brnjak

Rukometašima kluba „Topličanin“ juče na prelazu Brnjak nije dozvoljen ulaz na Kosovo i Metohiju, gde je u Zubinom Potoku trebalo da odigraju utakmicu sa RK „Mokra Gora“. To je drugo vraćanje rukometaša ovog kluba, nakon što su pokušali da prošle subote na prelazu Merdare uđu na Kosovo istim povodom.

„Stigli smo oko 16 sati, gde smo čekali oko dva sata. Vraćeni smo uz obrazloženje da nemmao najavljenu utakmicu na teritoriji Kosova“ izjavio je za Radio Kosovska Mitrovica potpredsednik Rukometnog  kluba „Topličanin“ Bratislav Dunjić.

On je rekao da su poslednji put na Kosovu igrali pre 4 godine, kada su bez problema odigrali utakmicu.

„Ovo je naš drugi pokušaj da odigramo utakmicu, jer prošle subote smo probali da legalnim putem uđemo na Merdare, isto su nas vratili“ rekao je Dunjić.

Utakmica bi prema najavama trebalo da se naredne srede odigra u Prokuplju.

Dunjić je pisanje prištinskih medija koji se pozivaju na izjavu generalnog sekretara Rukometne federacije Kosova Izeta Đinovcija da je RSK jedino telo koje odlučuje da organizuje takmičenja u ovom sportu na teritoriji Kosova, u skladu sa članom 23 Evropske rukometne federacije, rekao da je to njihov stav, i da dalje korake samostalno  RK „Topličanin“ neće preduzimati, već isključivo u dogovoru sa Rukometnim savezom Srbije.

„Imali smo veliku želju da igramo u Zubinom Potoku, međutim sprečeni smo i realno samostalno ništa nismo mogli da uradimo. Ovog puta je sport žrtva politike, što inače ne bi trebalo da bude tako“ istakao je Dunjić i izrazio nadu da će u budućnosti to biti normalizovano, i da će ovde odigrati još mnogo utakmica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Južne vesti (arhiva)

Comments

Pročitaj još