• Početna>
  • Vesti>

U Gračanici počela izgradnja nove administrativne zgrade

U Gračanici je danas počela izgradnja nove administrativne zgrade Opštine Gračanica. Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske administracije položio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Kako je objasnio, počela je izgradnja prve faze administrativne zgrade, koja obuhvata grube radove, koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine. Zgrada će biti gotova i stavljena u funkciju sredinom naredne godine.

„Kako bi rasteretili rad i poboljšali usluge građanima počeli smo izgradnju administrativne zgrade, u kojoj će biti smešteni inspekcija, katastar, javne službe i IT služba, takođe u novoj zgradi nalaziće se i centralni opštinski arhiv. Ovo radimo u cilju poboljšanja usluga građanima, za koje verujem da će biti zadovoljni, jer će službe koje će se ovde nalaziti biti efikasnije“, kazao je Popović.

Nova administrativna zgrada gradi se opštinskim sredstvima u naselju Padalište i biće površine 855 kvadrata. Za prvu fazu izgradnje izdvojeno je 135.659 evra.

U objektu, će se po završetku, biti smešteni katastar, služba inspekcije i javne službe. Poseban deo izdvojen je za arhivu i IT sektor.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još