Mustafa najavio razgovor sa Kurtijem o koaliciji

Isa Mustafa, lider Demokratskog saveza Kosova, najavio je skori susret sa liderom prvoplasiranog pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem.

Mustafa je, kao lider drugoplasirane stranke na prevremenim parlamentarnim izborima, najavio susret kako bi, kako kaže, razgovarali i mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

Nakon sto odsto prebrojanh redovnih glasačkiih listića, pokret Samoopredeljenje vodi sa oko 5.000 glasova ispred DSK.

Mustafa je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je DSK dobila široku podršku građana, a da su oni koji su “pogrešno upravljali zemljom” na proteklim izborima kažnjeni.

“U vrlo bliskoj trci, 50:50, pobednici su, DSK ili (Samoopredeljenje) VV, a konačno će se to znati kada budu prebrojani svi glasovi građana”, napisao je Mustafa.

Najavio je da će se za nekoliko dana sastati sa Kurtijem, kako bi “nastavili tamo gde smo stali pre početka izbornog procesa“.

Naveo je da će se, zajedno sa kandidatkinjom DSK Vjosom Osmani, narednih dana sastati sa predsednikom pokreta Samoopredeljenja Kurtijem, sa kojim će razgovarati o mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

“Nastavićemo tamo gde smo stali pre početka izbornog procesa, poštujući volju građana izraženu slobodnim glasanjem u demokratskom izbornom procesu, ali i interes DSK”, napisao je Mustafa.

Izvor B92

Comments