• Početna>
  • Vesti>

Fudbaleri Crvene Zvezde vratili se sa Jarinja za Beograd

Autobus sa fudbalerima FK Crvena Zvezda pošao je natrag put Beograda, pošto im na administrativnom prelazu Jarinje nije dozvoljen ulaz na Kosovo i Metohiju, gde je danas trebalo da odigraju KUP utakmicu protiv FK Trepče, u Žitkovcu.

Od jutra je postojala neizvesnost da li će utakmica biti odigrana, ali je nešto posle 11 časova direktor FK Trepča Bojan Jakšić izjavio za naš program da je dobio potvrdu od policijske stanice u Zvečanu da je zahtev za organizaciju utakmice podnet 7. oktobra odbijen, na osnovu naredbe Direkcije policije u Prištini.

Kako javljaju mediji, simpatizeri Crvene Zvezde iz Zvečana i drugih delova severa Kosova, kao i centralne Srbije, bili su na prelazu Jarinje da pozdrave igrače Crvene Zvezde, navijačkim pesmama, kao i pesmom “Oj Kosovo Kosovo”.

Po dolasku na Jarinje generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić potvrdio je da klub ima zabranu ulaska na Kosovo i ubrzo se autobus u kojem su se nalazili fudbaleri i stručni štab, zaputio nazad ka Beogradu.

Još nema zvanične potvrde o sledećem terminu utakmice, ali se pretpostavlja da je pomerena za četvrtak i da će biti odigrana u Staroj Pazovi, javio je RTS.

Podsetimo, generalni sekretar FSK Erold Saljihu rekao je da je odigravanje te utakmice na Kosovu provokacija.

” Kako možeš da odigraš zvaničnu utakmicu na tuđoj teritoriji. To je prekršaj statuta UEFA i FIFA” rekao je Saljihu i dodao da ništa nije usmereno protiv fudbala, i da “treba omogućiti srpkoj zajednici da igraju prijateljske utakmice”.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da posle zabrane fudbalskog meča između “Trepče” i “Crvene zvezde”, koji je danas trabalo da bude odigran u Zvečanu, Priština mora da naglavačke leti iz Uefe i Fife, gde joj nikada i nije bilo mesto, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor, Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još