Kosovska Mitrovica: Srpska lista proslavila pobedu

Srpska lista i njeni simpatizeri okupili su se večeras na trgu kod spomenika Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici, kako bi uz trubače, proslavili pobedu Srpske liste i osvajanje svih deset mandata u novom sazivu kosovske Skupštine.

Prema podacima koje je izneo predsednik Srpske liste Goran Rakić, ova opcija osvoijila je 98% glasova građana.

“Proglašavam pobedu srpskog jedinstva , pobedu srpske sloge. Srpska lista želi da se zahvali pre svega odgovornim ljudima koji žive na prostoru Kosova i Metohije koji su pokazali veliku odgovornos i ozbiljnost i shvatili važnost ovih izbora, jer ovi izbori znače bolju budućnost srpskog anroda na prostoru Kosova i Metohije” rekao je Rakić, obraćajući se okupljenim građanima.

“I želim da kažem, ne samo srpskog naroda, već i Goranaca, Bošnjaka, Roma, Aškalija i svih drugih dobronamernih ljudi. Nažalost danas su uhapšeni Tomislav Vakić i Uglješa Živulov određen im je 48-časovni pritvor iz samo njima znanog razloga, zato što je neko na biračkom mestu želeo da glasa sa srpskom ličnom kartom” dodao je Rakić.

On je rekao da je to poraz EU jer, kada EU poziva zemlje EU na jedinstvo, onda je to demokratija, a kada Aleksandar Vučić i država Srbija pozivaju srpski narod na jedinstvo, onda to nije demokratija.

“Molim vas da odlučite da li vi uopšte znate šta je demokratija ili da nam kažete šta ustvari nije demokratija. Zahvalio bih se i našoj državi našoj vladi a pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću čiju podršku uvek imamo i koji je uvek uz srpski narod i kada je teško i kada je lepo, a verujte to lepo na Kosovu i Metohiji je veoma malo. Međutim, i to malo pruža nam upravo država Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem” istakao je Rakić.

Rakić je zahvalio raseljenim licima koji su danas kako je rekao, u velikom broju došli i glasali.

“Srpska lista osvojila je u svim opštinama preko 98 posto glasova. Ovo su preliminarni rezultati, može da se desi da procenat ide gore dole za 0 zarez neki procenat ali uglavnom prema našim podacima srpska lista je osvojila svih 10 mandata” dodao je Rakić.

Pomoćnik Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miljann Ranđelović poručio je da je pobeda Srpske liste – apsolutna pobeda odlučnosti i istrajnosti srpstva na Kosovu i Metohiji.

“Uprkos brojnim pritiscima sa kojima su se Srbi u ovoj kampanji suočavali od hapšenja, zabrane glasanja, zastrašivanja, zabrane emitovanja spota Srpske liste, preko favorizovanja Đilasovih predstavnika na Kosovu i Metohiji, koji su u ovoj kampanji radili iskljućivo u korist interesa Tačija i ostale klike u Prištini, uprkos svemu tome Srbi Kosova i Metohije su pokazali da apsolutno podržavaju svoju državu Republiku Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića” poručio je Ranđelović.

Slavlje i u Gračanici

Članovi i simpatizeri Srpske liste i jedan broj meštana Gračanice, uz vatromet, stranačke zastave i muziku večeras su u centru Gračanice proslavili izbornu pobedu, javlja Kosovo Online.

Oko stotinu članova i simpatizera Srpske liste predvođenih gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem, direktorima ovdašnjih zdravstvenih ustanova i drugim predstavnicima lokalne vlasti, proslavili su uz skandiranje izbornu pobedu Srpske liste.

Naglasivši da je Srpska lista stigla „do jedne velike pobede osvojivši svih deset mandata“ u budućem kosovskom parlamentu, Popović je rekao da su predstavnici Srpske liste „ovu pobedu očekivali i zasluženo osvojili“.


„Ja bih se zahvalio svim biračima i našem narodu koji hrabro istrajava svih ovih godina na Kosovu i Metohiji što je razumeo poruku koja je stigla iz Srbije i dobili smo svih deset mandata. To zasigurno znači da ćemo dati punu podršku Aleksandru Vučiću u predstojećim pregovorima“, rekao je Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još