• Početna>
  • Vesti>

Simić: Srpske mandate pokušaće da uzmu glasovima Albanaca

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da se u predizbornoj kampanji na KiM Nenad Rašić, Slobodan Petrović, Aleksandar Jablanović i Rada Trajković obraćaju Albancima za pomoć i od njih traže glasove, jer znaju da Srbi neće podržati njihovu politiku.

“Tu postoji opasnost, a o tome je govorio i predsednik Aleksandar Vučić, da oni zloupotrebe ovaj izborni proces i da glasovima Albanaca oduzmu određeni broj mandata od Srpske liste, odnosno od Srba na KiM”, rekao je Simić za Tv Pink.

On je naglasio da se njihova politička kampanja svodi na napade prema Srbiji, predsedniku Vučiću i Srpskoj listi.

“Obraćaju se albanskim glasačima jer su svesni činjenice da Srbi neće podržati njihovu politiku i dopustiti da bilo ko razbija teško stvoreno jedinstvo Srba na prostoru KiM, koji su okupljeni oko Srpske liste, oko politike predsednika Vučića”, naglasio je on.

Napadi Rašića, Petrovića, Jablanovića, navodi, ne odnose se na program Srpske liste, političko delovanje, rezultate rada, već govore da je Srpska lista produžena ruka Beograda, da deluje u kooordinaciji sa Vučućem.

“Mi to nikada nismo krili nego se time ponosili i dobijali smo punu podršku naših građana. Kao što ne mogu da zamislim život bez vazduha, tako ne mogu da zamislim ni život Srbe na KiM bez podrške Beograda”, zaključio je on.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još