• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Srpska lista brine o svakom građaninu na Kosovu i Metohiji

Nakon najave predsednika Srpske liste Gorana Rakića o otvaranju više od hiljadu novih radnih mesta u cilju opstanka mladih na KiM, Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica danas je raspisao konkurs za prijem u radni odnos 51 radnika, od toga 17 doktora medicine, 32 zdravstvena radnika sa srednjom stručnom spremom i 2 nemedicinska radnika.

Pre par dana sličan konkurs raspisan je u Zdravstvenom centru u Gnjilanu,  za više od dvadeset radnih mesta.

“Građani znaju da Srpska lista sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića brine o svakom našem građaninu na Kosovu i Metohiji. Zahvaljujući zalaganju svih nas, sa direktorom Markom Đurićem uspeli smo da omogućimo zapošljavanje više od hiljadu Srba na Kosmetu, a to znači sigurnosti i ekonomsku podršku za više od hiljadu porodica.”- ističe Rakić u razgovoru za TV Most.

On naglašava da je ovo samo početak upošljavanja građana na Kosovu i Metohiji, i da će u narednim danima biti raspisano još konkursa i da se zahvaljuje građanima na strpljenju.

Pored zapošljavanja građana Rakić podseća na značajna izdvajanja naše države i za infrastrukturne projekte. “Naša država, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, realizacijom više od 350 projekata u vrednosti koja prelazi 100 miliona evra, pokazuje koliko je važno ojačati Srbe na Kosovu i Metohiji, i da Srbija brine o budićnosti i opstanku Srba na ovim prostorima. Zato, da bi se nastavila ulaganja u srpske sredine i očuvale sve naše institucije na Kosmetu, potrebno nam je jedinstvo, sloga i masovan odziv svih građana u nedelju 6. oktobra. Da olovkom podržimo Srpsku listu pod rednim brojem 135.”

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još