• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija demantovala “Kurir”: Vest o hapšenjima na severu Kosova je neistinita i tendenciozna

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija demantovala je danas informaciju o navodnom nalogu koji su ROSU jedinice dobile iz Prištine, a po kojem se od njih očekuje da izvrše hapšenje dvojice srpskih mladića na severu Kosova, povezanih sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Vest o navodnom “upadu ROSU jedinica” na sever Kosova preneli su pojedini mediji. U saopštenju Kosovske policije posebno se stavlja akcenat na pisanje beogradskog “Kurira” koji pod naslovom “IZDATO HITNO NAREĐENJE! SPECIJALCI ROSU UPADAJU NA SEVER KOSOVA: Hapse dvojicu srpskih mladića zbog ubistva Olivera Ivanovića! NOVI PRITISAK NA SRBE” iznosi informacije prema kojima se u “najkraćem mogućem roku” od ROSU jedinica očekuje da na severu Kosova uhapse dva lica, čija imena je, prema pisanju ovog lista, na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu u Prištini navela srpska političarka Rada Trajković. Iz policije ovakvo pisanje ocenjuju kao “tendenciozno” i “ne fer”.

U Saopštenju policije dalje stoji:

“Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona i sve njene operativne akcije zasnivaju se na zakonskim procedurama koje pružaju strogo i profesionalno izvršavanje policijskih dužnosti i ovlašćenja na osnovu Ustava Republike Kosovo i važećih zakona u funkciji suzbijanje negativnih pojava i stvaranje sigurnijeg okruženja za sve građane bez razlike.

Vredno je napomenuti da je u vezi sa izbornim procesom, kosovska policija blagovremeno izvršila sva potrebna operativna planiranja na nivou države za nesmetano odvijanje izbornog procesa, što predviđa stvaranje sigurne i sigurne klime za svi građani Republike Kosovo, kao i održavanje reda, mira i javne bezbednosti u zemlji pre, tokom i posle izbora.

Stoga Kosovska policija snažno reaguje na ovaj neistinit članak i ohrabruje sve građane da ne postanu plen takvim dezinformacijama, već da se pozivaju na službene informacije i istovremeno sarađuju sa kosovskom policijom koja će se pobrinuti za to. osiguravanje sigurnosti i očuvanja javnog reda i mira u cijeloj zemlji.

Kosovska policija takođe ohrabruje novinare ovih medija da se obrate nadležnim organima, u ovom slučaju policiji, radi razjašnjenja i dobijanja tačnih informacija, kako bi se pravilno obavestili javnost.”

Inače, list “Kurir” je, pozivajući se na pisanje lista “Informer” danas nešto posle 12h na svom portalu objavio članak u kome se prenose tvrdnje neimenovanog izvora da je “Kosovskoj policiji izdato hitno naređenje da locira dvojicu mladića i da pod blokadom drži objekte u kojima se oni nalaze, sve dok iz južne Mitrovice, iz baze Belvedere, ne stignu pripadnici ROSU”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još