SLS ne razume Vučićevu podršku Srpskoj listi

Samostalna liberalna stranka (SLS) saopštila je danas da izražava čudjenje povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbima sa Kosova, interno raseljenim i prognanim licima da na izborima 6. oktobra glasaju za Srpsku listu.

U saopštenju SLS navodi da razumeju ali ne odobravaju kada direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i ministar Aleksandar Vulin iz ličnih interesa lobiraju za Srpsku listu ali da ne razumeju, ne odobravaju i neće da prihvate da to, iz bilo kojih interesa, radi predsednik Srbije i državnik koji je obavezan da štiti prava svih svojih građana ali i svih Srba gde god da su.

“Ne razumemo, ne odobravamo i nećemo da prihvatimo lobiranje predsednika Srbije za jednu opciju, ne samo zbog interesa Samostalne liberalne stranke, već i zbog toga što tim činom Aleksandar Vučić krši demokratsku proceduru, zakone (Krivična dela protiv izbornih prava, čl. 154 do 162) i Ustav Srbije”, saopšteno je iz SLS-a.

Iz SLS ocenjuju da kandidati Srpske liste ne ulivaju poverenje kod građana i da zato, kako navode u SLS, moraju da prete, ucenjuju i teraju ljude na silu da glasaju za Srpsku listu.

“Deliti Srbe na dobre i loše, poželjne i nepoželjne, “Vučićeve” i “Šiptarske”, ružno je, nedemokratski i necivilizacijski. Srbima na Kosovu je dosta podela i saveta sa strane”, navodi se u saopštenju SLS.

SLS u poseti selima Pasjane i Budriga u opštini Parteš-Pasjane

Samostalna liberalna stranka nastavila je svoju kampanju za prevremene parlamentarne izbore posetom opštine Parteš, posetom sela Pasjane i Budriga.  Predsednik SLS Slobodan Petrović je zajedno sa kandidatima za poslanike SLS-a i bliskim saradnicima obišao nekoliko porodica i razgovarao sa meštanima ovih sela o problemima sa kojima se suočavaju.

Današnja poseta opštini Parteš – Pasjane, započeta je obraćanjem doktorke Jelice Krčmarević  i njenog sina Ognjena Krčmarevića medijima i javnosti ispred zgrade Zdravstvenog Centra Gnjilane u Pasjanu, povodom pružanja javne podrške Samostalnoj liberalnoj stranci i pored velikih pritisaka koje ova porodica trpi od strane lokalnih vlasti.

“Ovde sam da dam podršku SLS-u, na čelu sa gospodinom Petrovićem kao i svom sinu Ognjenu koji se kao odbornik u opštini Klokot priključio SLS-u. Ovde sam da ljudi čuju šta ja pričam, šta iznosim ,da ne podležu pritiscima, da ih se ne plaše,” izjavila je doktorka Krčmarević.

Nakon javnog obraćanja doktorke, predsednik Slobodan Petrović je sa kandidatima za poslanike u šetnji Pasjanom razgovarao sa velikim brojem meštana o problemima sa kojim se suočava lokalno stanovništvo, ali i gradjani čitavog Pomoravlja.

Takođe,  meštani okupljeni  u selu Donja Budriga su izneli svoju zabrinutost o nedostatku mogućnosti zaposlenja mladih ljudi, nedostatku putne infrastrukture, nefunkcionalnosti vodovoda i niz drugih problema koji muče meštane u ruralnim krajevima.

Ovom prilikom meštanima opštine Parteš – Pasjane kandidati SLSa za poslanike iz kosovskog Pomoravlja Srđan Jovanović, Dragan Trajković i Srđan Maksimović  poručili su da 6. oktobra izađu na izbore i svoj glas daju Samostalnoj liberalnoj stranci zaokružujući broj 121, jer glasanjem za Samostalnu liberalnu stranku glasaju za ljude koji će zastupati interese svog naroda u Kosovskom pomoravlju kao i na čitavom Kosovu.

Izvor: Kosovo online / TV Most

Comments

Pročitaj još