Rakić: Zaposlićemo više od 1.000 Srba

Sve akcije Prištine, koja tokom izborne kampanje pokušava da spreči zvaničnike iz Beograda da se obrate građanima na KiM, ali i mnoge druge koje ostaju nezabeležene, imaju za cilj da se izvrši pritisak na Srbe pred izbore kako bi se smanjio broj glasova za Srpsku listu (SL) i omogućilo da neki “albanski miljenici” osvoje mandate u kosovskoj skupštini, izjavio je predsednik SL Goran Rakić.

On je za današnje “Večernje novosti” najavio otvaranje više od hiljadu novih radnih mesta u cilju opstanka mladih na KiM, ističući da je suštinski cilj SL opstanak srpskog naroda u južnoj pokrajini.

“Pre svega, očekujemo da izbori 6. oktobra budu praznik srpske sloge, jedinstva i odlučnosti da se opstane i ostane na našem Kosovu i Metohiji. Srpska lista je jedini garant čuvanja pupčane vrpce između Beograda i Srba na Kosmetu”, kaže Rakić.

On je istakao da je Srbija zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića i direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića obezbedila više od 1.000 radnih mesta u institucijama na KiM, zdravstvu, prosveti, organima lokalne samouprave, kulturnom i ostalim sektorima.

“Dakle, hiljadu mladih Srba, hiljadu porodica dobiće radno mesto i opstati na našem Kosmetu”, naglašava Rakić.

On je podsetio da će zbog odluke Prištine da ukine pravo glasa Srbima koji nemaju kosovska dokumenta više od 4.000 Srba biti onemogućeno da glasa.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments