Policija: Na dan izbora srednji procenat rizika

Na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, 6.oktobra, na severu Kosova, prema policijskim procenama, ne očekuju se incidenti, ali je bezbednosna situacija označena srednjim procentom rizika. Tog dana, radno vreme policajaca biće 12 sati.

Portparol Kosovske policije za region Sever, Branislav Radović, kaže za Kontakt Plus da policija na dan održavanja izbora sprovodi poseban operativni plan, koji uključuje pojačane aktivnosti i povećan broj angažovanih policajaca na terenu. 

“Biće angažovan dovoljan broj policajaca, po procenama. Ne očekuju se nekakvi incidenti, iako je, vezano za bezbednosnu situaciju procenjeno iz naše regionalne Direkcije, kao i iz Prištine, da se radi o srednjem procentu rizika, što znači da se ne radi o nekom problematičnom bezbednosnom procentu. Bezbednosna procena, što je vrlo bitno za nas, ne očekujemo neke probleme” – rekao je Radović.

On je rekao da je operativnim planom predviđen određeni broj mobilnih i statičnih patrola, ali nije mogao da precizira koliko će tačno policajaca biti angažovano na severu Kosova na dan održavanja izbora.

“Biće redovni, uz pojačane aktivnosti, pojačano patroliranje. Statične tačke su bile i do sada, ali će i to verovatno biti pojačano, verovatno i sa delom policajaca koji će biti poslati kao ispomoć” – naveo je Radović. 

Prema njegovim rečima, najverovatnije će kao ispomoć biti poslati policajci iz Prištine, odakle se i rukovodi operativnim planom, od strane generalnog direktora Kosovske policije. 

“Trebalo bi da budu po dva policajca kao ispomoć na svakom procenjenom izbornom mestu. Najverovatnije se radi o multietničkim sredinama” – kazao je Radović. 

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još