Novi stanovi za meštane Donje Gušterice

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović uručio je danas u Donjoj Gušterici ključeve novih stanova za 12 porodica.

U Donjoj Gušterici sredstvima lokalnog budžeta izgrađene su tri zgrade sa početiri stana za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove.

Ukupno 12 porodica rešilo je svoje stambeno pitanje, a ključeve novih stanova uručio im je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, u prisustvu svojih najbližih saradnika.

Tom prilikom istakao je da je za ove porodice rešeno veliko životno pitanje, te da mu je veoma drago što je u prilici da sa njima podeli radost.

„Ovo je dokaz da naša obećanja nisu prazna, već da naše reči sporovodimo u delo. Na ovome nećemo stati, nastavićemo sa gradnjom, pokušaćemo da što više porodica usrećimo na teritoriji naše opštine. To je naš plan, da svake godine više kuća i stanova izgradimo. Imamo dosta mladih bračnih parova, sa dosta dece, koji planiraju svoj život u našoj opštini, naš je zadatak da im napravimo što je moguće bolje uslove“, kazao je Popović.

Prve ključeve novog doma dobila je tročlana porodica Branka Ristića, koji je, kako kaže, živeo kao podstanar.

„Živeti kao podstanar je mnogo teško, svaka dva-tri meseca u drugojkući. Ovo je bila naša želja, da imamo svoj krov nad glavom, ispunjena nam je. Hvala svima koji su nam pomogli, opštini, predsedniku Popoviću“, kazao je Ristić.

Ključevi su uručeni i porodici Dragice Vuksanović, koja će se u novi stan useliti sa suprugom Miodragom i ćerkicom.

„Tri porodice živele su u jednojkući u neadekvatnim uslovima. Ovde ćemo imati sobicu za našu bebu, imaćemo konačno svoj mir, organiziovaćemo svoj život. Daće Bog proširićemo uskoro porodicu, pa će nam stan biti mali, ali biće sve kako treba“, kazala je Dragica.

U novi stan useliće se i petočlana porodica Vujović.

„Hvala svima koji su pomogli, ovo će nam značiti za dalju budućnost i opstanak na Kosovu“, kaže Danijela.

Uručenju ključeva prisustvovali su i opštinski službenici, direktori odeljenja, predstavnici brojnih insitucija iz obrazovanja, zdravstva, kao i građani.

U Donjoj Gušterici sredstvima iz budžeta Opštine Gračanica izgrađene su tri zgrade sa ukupno 12 stanova, za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove.

Stanovi su porodicama dodeljeni na osnovu javnog konkursa koji je lokalna samouprava raspisala na osnovu Socijalne karte stanovanja. U okviru istog programa, izgrađeno je i šest zgrada u Lapljem Selu sa ukupno 24 stana.

Dobitnicima stanova bi ključevi trebalo da budu uručeni do kraja sedmice, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još