• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Povećaćemo plate, sve je stvar dobrog upravljanja

Lider ABK i kandidat te stranke z premijera, u koaliciji sa SDP, Ramuš Haradinaj večeras je obećao 10 odsto povećanje plata, uz ocenu da je to moguće čak i ako ne bude ekonomskog jer je to stvar dobrog upravljanja, prenosi RTK.

“U poslednjem mandatu povećali smo plate u javnom sektoru i 1. novembra svako ko prima državnu platu imaće povećanje. Dakle, naša obećanja o povećanju plata od 10 odsto svake godine su moguća bez ikakvog ekonomskog rasta, to je stvar menadžmenta”, rekao je Haradinaj obraćajući se građanima Orahovca.

Haradinaj je kazao da će se se napraviti I sitem navodnjavanja u tom kraju, ali takođe i vratiti zemljište na upravljanje opštini, a ne Agenciji za šumartsvo kao što je sada slučaj, radi kasnijeg korišćenja.

“Takođe ćemo doneti poseban zakon o poljoprivredi koji će biti od koristi poljoprivrednicima“, rekao je lider ABK koji je doda da sve aktivnosti koje je naveo proizilaze iz analiza koje uzimaju u obzir budžet.

Podvukao je da će vlada koju će voditi imati trećinu žena u njoj, a obratio se i političkim oponentima  uz konstataciju da svi proglašavaju pobedu na izborima i da u stvari svoje pristalice voze autobusima I naveo primer lidera DPK Kadrija Veseljija u Gnjilanu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još