U petak počinje likovna kolonija “Gazivode 2019.”

Dom kulture „Stari Kolašin“ Zubin Potok u saradnji sa Pokrajinskim kulturnim centrom Priština – Leposavić organizuje izložbu slika sa Likovne kolonije akvarela Gazivode 2018. i otvaranje Likovne kolonije akvarela Gazivode 2019. Otvaranje izložbe je u Galeriji Doma kulture „Stari Kolašin“ u petak 4.oktobra 2019.

Likovna kolonija akvarela Gazivode 2019. koja se već petnaesti put organizuje u Zubinom Potoku, predstavlja značajno organizatorsko i stvaralačko pregnuće i daje značajan doprinos kulturnom životu na prostoru Kosova i Metohije.

Dosadašnji sazivi likovne kolonije su okupili preko 100 najznačajnijih umetnika sa ovih prostora i regiona. Skoro i da nije reč o običnom sabranju. Reč je o osobenoj sabornosti koja ne potire umetničke individualnosti i osoben pristup zajedničkim temama.

Pored toga, uverili su nas u postojanje potrebe, ako ne i neophodnosti, da naša sabranja budu posvećena akvarelu, kao specifičnoj i ne tako prisutnoj slikarskoj tehnici na umetničkoj sceni Srbije. Mogućnosti likovnih istraživanja koja ova tehnika dopušta i na koja mami, hrabri stvaraoce svih umetničkih opredeljenja da njome osvedoče deo svojih likovnih zamisli.

Raznolikost pristupa je, stoga, ono što nas poziva na dijalog i što može da iznedri nešto novo, u kontekstu samog rada na koloniji, koji jeste svojevrsno saboravanje u timskom duhu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još