• Početna>
  • Vesti>

Vidak Ristović, odbornik SO Gračanica sa liste PDS-a pristupio Srpskoj listi

Samostalni odbornik SO Gračanica koji je na tu dužnost izabran kao kandidat sa liste Progresivno demokratske stranke pristupio je danas Srpskoj listi. Saopštenje za javnost Ristovića prenosimo u celosti:

“Poštovani prijatelji, braćo i sestre moji Gračaničani, osećajući moralnu obavezu prema svima vama koji ste mi do sada davali poverenje i birali me za odbornika SO Gračanica kao kandidata sa liste Progresivno demokratske stranke ali i prema svom narodu i našoj državi Srbiji želim da vas obavestim da sam od danas zvanično pristupio Srpskoj listi.

U vremenu odluke i brojnih pritisaka u cilju narušavanja teško stečenog jedinstva Srba na Kosovu i Metohiji nema mesta političkim podelama i političkim kalkulacijama i narušavanju nacionalnog interesa i zato sam prihvatio poziv na zajedništvo jer je Srpska lista jedini garant očuvanja našeg dostojanstva i opstanka na Kosovu i Metohiji.

U cilju zaštite ličnog i dostojanstva našeg naroda, države Srbije i prosperiteta pozivam svo članstvo Progresivno demokratske stranke ali i sve moje glasače da slede moj primer i priključi se i daju glas Srpskoj listi kako bi zajedničkim snagama odoleli svim iskušenjima i pritiscima i kako se ne bi stideli svojih političkih postupaka u budućnosti.Odlučio sam da svoj mandat i svoj politički put ubuduće usmerim u pravcu Srpske liste i da zajedno kao i do sada gradimo jednstvo, borimo se za istinu i udruženi stvaramo bolje uslove života za našu decu.

Kao domaćin pre svega opredeljen sam da ovde opstanem i ostanem i da svoje troje dece usmeravam i učim nacionalnom dostojanstvu, da ne dozvolim utapanje u izdaju i potkusurivanje da ih naučim da prepoznaju pravi put. Nikada nisam napuštao moju Gračanicu i uvek sam se borio da je učinim boljom. Sa Srpskom listom taj cilj je jači i čvršći. Mi nemamo drugog puta do sigurne budućnosti, opstanka i ostanka a to je put kojim nas vodi Srpska lista i naš predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: saopštenje RKM

Comments

Pročitaj još