• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Rašić i Trajković se obraćaju Albancima tražeći od njih glasove protiv Srpske liste

Foto: Srpska lista

Srpska lista u nanovijem saopštenju ističe da “Đilasova Rada Trajković i njegov kandidat za kosovskog premijera Nenad Rašić žele da predstavljaju srpski narod na Kosovu i Metohiji, a obraćaju sa Albancima tražeći od njih glasove protiv Srpske liste”.

Naime, Rašićevi predizborni spotovi u kojima se on na albanskom obraća svojim potencijalnim biračima vrhunac su političkog besmisla i moralnog sunavrata onih koji se lažno predstavljaju kao srpski predstavnici, navodi Srpska.

“I od svih mesta za snishodljivo obraćanje i podilaženje svojim albanskim saveznicima Đilasova perjanica Nenad Rašić je odabrao portu Sabornog hrama Hrista Spasa u Prištini, koji Albanci proteklih godina skrnave koristeći ga kao javni toalet i lokaciju za snimanje spotova. Ovo je samo potvrda da oni koje nazivamo albanskim Srbima zaista jesu upravo to” navodi se u saopštenju Srpske.

“Ta koalicija se zove “Sloboda”, ali bilo bi umesnije da se zove “Nesloboda”, pošto srpski narod očigledno žele da održe u stanju neslobode i da spreče da se jedinstven i u koordinaciji sa svojom državom Srbijom izbori za kolektivna prava koja mu Rašićevi i Radini prijatelji godinama uskraćuju. Sad je uostalom i jasno zašto Đilas krije kao zmija noge svoju politiku prema Kosovu i Metohiji, jer Rašić je u kameru izjavio kakva je to politika: “Da u zajedničkim naporima izgradimo i usavršavamo najmlađu državu na svetu”, ističe Srpska.

“Neka Đilas, Trajkovićka i Rašić nastave da, uz pomoć albanskih glasova,  izgrađuju i usavršavaju nezavisno Kosovo, a Srbi će 6. oktobra glasati za svoju državu Srbiju” zaključuje Srpska lista u saopštenju, uz koje je priložila spotove ove koalicije I njihovog kandidata Rašića na albanskom jeziku, kao i prevod istih.

Izvor: Radio KM, saopštenje

Comments

Pročitaj još