Kozarev: Očigledno su se spremili za potencijalne sukobe

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev, koga su juče na putu od Raniluga ka Novom brdu zaustavili prištinski policajci i primorali ga da napusti južnu pokrajinu, ocenio je da su takvi događaji “tipični za Prištinu”.

Kozarev, koji je pošao na predizborni skup Srpske liste, objasnio je da ga je dočekala zaseda sa najmanje pet vozila, a bilo ih je, kaže, još na različitim lokacijama.

“Očigledno je da su se spremili za potencijalne sukobe i eskalacije i da je sve pažljivo režirano. Opkolili su nas sa svih strana i saopštili nam: ‘Dobili smo naređenje iz Prištine i vi, od pre pet minuta, ne smete da budete na prostoru Kosova i Metohije'”, rekao je Kozarev za TV Pink, dodajući da je potom upitao policajce zašto su ga uopšte pustili da pređe na Kosovo.

On je ocenio da su takvi događaji tipični za Prištinu, posebno kada za Srbiju, kako kaže, krenu da se dešavaju bolje stvari po pitanju KiM.

“Predsednik Vučić uradio je fenomenalne stvari u UN, najavljena su nova povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova i sve ovo izaziva nervozu u Prištini. Osećaju da stvari ne idu u dobrom smeru i da narod nije uz njih, pa ni uz njihove favorite”, rekao je Kozarev.

Izvor: Tanjug

Comments