• Početna>
  • Vesti>

Vladika Teodosije u Dečanima proizveo Jovana Radića iz Orahovca u čin đakona

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije služio je danas, na Krstovdan, svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Visoki Dečani, posle koje je mladog profesora Prizrenske bogoslovije Jovana Radića iz Orahovca proizveo u čin đakona.

Arhimandrit Mihajlo je posle bogosluženja pročitao ispovedno pismo na rukopoloženju, a svečanom činu je, pored brojnog sveštenstva i monaštva raško-prizrenske eparhije kao i jednog broja vernika, prisustvovao i sveštenik Đokan Majstorović iz Njujorka, sa članovima humanitarne organizacije „Aj-o-si-si“ (IOCC) koja se ovih dana nalazi u poseti Kosovu.

Episkop Teodosije je u besedi podsetio „na istorijski događaj pronalaženja Časnoga Krsta, bez koga nam“, kako je naglasio, „nema spasenja i večnoga života“.

„Treba da se predamo volji Božijoj, da to naše stradanje bude u Hristu, jer posle tog stradanja dolazi ono što nam je Gospod pripremio, a to je Carstvo Nebesko“, rekao je Vladika Teodosije.

Govoreći o radosti rukopoloženja mladog profesora Prizrenske bogoslovije Jovana Radića u čin đakona, episkop Teodosije je rekao da mu je „danas data uloga da služi Crkvi Hristovoj i narodu Božijem“.

Na kraju svete liturgije, vladika Teodosije posebno je pozdravio sveštenika Majstorovića iz Njujorka i članove humanitarne organizacije „Aj-o-si-si“ i poželeo da im „Gospod uzvrati i višestruko nagradi one koji pomažu naše sveto Kosovo i Metohiju“.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još