• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Srpska lista jedina srpska partija na izborima 6. oktobra

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je danas u Gračanici za Kosovo Onlajn da je ova stranka jedina srpska stranka na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra na Kosovu. Jevtić je kazao da protivkandidati Srpske liste nemaju podršku srpskog naroda.

Jevtić je u Gračanici kazao “da stranke Slobodana Petrovića, Aleksandra Jablanovića i Nenada Rašića nisu srpske partije, već partije koje predstavljaju interese Albanaca i zato od njih očekuju glasove”.

„Trebali su tako da se deklarišu pa da se bore za albanska mesta u Skupštini Kosova a ne za srpska, ali to je još jedna poruka i jasan poziv srpskom narodu da podrži Srpsku listu jer je to jedina srpska partija i jedina opcija koja štiti interese srpskog naroda na prostoru KiM, dok su Rašić, Jablanović, Trajkovićeva i Petrović oni koji glasove traže od Albanaca“, ocenio je Jevtić.

On je kazao da je čuo da su neki kandidati SLS-a odlazili u Uroševac da razgovaraju sa Albancima i da od njih traže glasove.

„Ja mislim da će najveći politički šamar oni doživeti 6. oktobra, kada očekujem pobedu Srpske liste, očekujem da Srpska lista osvoji svih deset mandata u Skupštini Kosova koji pripadaju Srbima, jer ovi drugi nisu politički predstavnici Srba, oni predstavljaju neke druge”, zakljkučio je Jevtić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još