Haradinaj: Na kraju, možemo i bez priznanja od strane Srbije

Kosovski premijer u ostavci, Ramuš Haradinaj, ocenio je da mogućnost podele teritorije “nije više opasnost” za Kosovo i dodao da “na kraju, Kosovo može i bez priznanja Srbije”.

Obraćajući se novinarima po povratku iz SAD, Haradinaj je rekao da je u Njujorku razgovarao sa izaslanikom američkog državnog sekretara za Balkan, Metjuom Palmerom o “bilateralnim odnosima dve zemlje i dijalogu Kosovo-Srbija”.

“Bilo je značajno da budem tamo. U SAD sam otputovao da bih razjasnio poziciju Kosova, sada već poznate i jasne stavove protiv podele i promene granica”, rekao je Haradinaj.

On je dodao da je tokom boravka u Americi razgovarao i sa stalnim predstavnikom Nemačke u Ujedinjenim nacijama, Kristofom Hojsgenom kao i sa “sunarodnicima u SAD”, ali ne i sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji takođe borave u Njujorku, gde se održava sednica Generalne skupštine UN.

“Logika Aleksandra Vučića da ometa Kosovo u suštini najviše šteti samoj Srbiji. Na kraju, možemo i bez priznanja od strane Srbije”, kazao je Haradinaj. 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta


Comments