Otvoren renovirani Dom kulture u Lapljem selu

U Lapljem selu otvoren je renovirani Dom kulture. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, rekao je da ova ustanova kulture uspešno renovirana sredstvima lokalnog budžeta.

„Uspeli smo da završimo šest stambenih zgrada, fiskulturnu salu za školu, a najveći projekat koji će ovde biti realizovan je Srednjoškolski centar, sada sa zadovoljstvom mogu da kažem da je Laplje Selo jedno veliko gradilište. Ovaj Dom kulture će meštanima mnogo značiti, to sam uvideo u razgovoru sa njima. Nadam se da će ovde organizovati veliki broj manifestacija, te da će zaživeti na pravi način“, kazao je Popović.

Srđan Popović je  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio poziv da još jednom poseti Laplje Selo i da razgovara sa građanima.

“Posebno mi je drago što danas sa ovog mesta mogu da pozovem  ponovo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo dođe u renovirani Domu kulture, kao januara 2018. godine  kada je razgovarao sa Srbima sa Kosova”, rekao je Popović.

Direktor za urbanizam i zaštitu životne sredine opštine Gračanica Dejan Jovanović kazao je da je kroz dve faze izvršena  rekonstrukcija objekta i izgrađen aneks. Zgrada je površine 470 kvadratnih metara, a kroz dve faze rekonstrukcije utrošeno je 125.000 evra iz lokalnog budžeta.

„Imamo salu sa novim podom, izgradili smo kotlarnicu i uveli parno grejanje. Novi je plafon, osvetljenje, stolarija, fasada, kao i toaleti. Uradili smo parterno oređenje i ogradu“, kazao je Jovanović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još