Ko je “trojanski konj”, ko potura “kukavičje jaje”, a ko krade glasove na Kosovu

Presudno je da Srpska lista osvoji svih 10 srpskih mandata u kosovskoj skupštini, rekao je nosilac liste Srpske liste na izborima na KiM Igor Simić.

Ako “Albanci proture kukavičje jaje i mandat dobije neko od trojanskih konja, to bi ugrozilo opstanak srpskog naroda”, dodao je on za “Politiku”. On je upozorio i na odluku prištinskih vlasti prema kojoj je biračima dozvoljeno da glasaju samo s dokumentima takozvanog Kosova.

“Protivzakonita odluka CIK kojom će više od 4.000 Srba ostati bez prava glasa, ima za cilj da smanji broj srpskih glasova, tačnije onih glasova koje će osvojiti Srpska lista. Tako će otvoriti prostor da partije koje se predstavljaju srpskim, a kojima realno rukovodi Priština, osvoje neki mandat”, kaže Simić.

Po njegovim rečima, za razliku od drugih partija, Srpska lista je “jedina koja nudi konkretan program a ne mržnju”.

“Napadi koji dolaze od Slobodana Petrovića, Rade Trajković i ostalih prema Srpskoj listi, predstavljaju naručene, dirigovane napade, ne na nas pojedinačno, već na sve Srbe koji žive na KiM, ali i institucije države Srbije zahvaljujući kojima srpski narod opstaje na ovim prostorima”, kazao je Simić.

“Najiskrenije, svi ovi privatni Srbi pod kontrolom albanskih političkih struktura, kada napadaju Srpsku listu žele da rastrgnu pupčanu vrpcu kojom SL vezuje srpski narod na KiM s našom državom Srbijom”, istakao je Simić.

On ističe i da je od presudnog značaja da se u narednom periodu ojača pozicija “našeg pregovaračkog tima sa Aleksandrom Vučićem na čelu”, kao i da na izborima koji imaju “presudni karakter” SL osvoji svih deset mandata u kosovskom parlamentu predviđenih za Srbe.

Comments