• Početna>
  • Vesti>

Vožnjom bicikala do Prištine nekolicina Srba obeležila Svetski dan bez automobila

Šestorica članova Mlade aktivne Gračanice su se vožnjom bicikala od Gračanice do Prištine pridružila akciji obeležavanja Svetskog dana bez automobile, prenosi Kosovo Online.

Naoružani kondicijom, jakom voljom i željom da budu deo globalne akcije Svetskog dana bez automobila, u čije se obeležavanje uključila i Priština, šestorica mladića, inače članova Mlade aktivne Gračanice, danas u podne je put Prištine krenulo na biciklima.

Razdaljinu od devet kilometara, koliko ima od centra Gračanice do centra Prištine oni su prešli za manje od sat vremena lagane vožnje.

Predsednik Mlade Aktivne Gračanice Petar Đorđević je za u izjavi za Kosovo Online rekao da mu je drago što su se članovi ove nevladine organizacije uključili u kampanju obeležavanja Svetskog dana bez automobila.

„Odličili smo da se vožnjom bicikla priključimo akciji, a s obzirom na to da su glavne gradske ulice danas zatvorene za saobraćaj mi smo lako stigli do centra grada i pridružili se ostalim našim partnerskim organizacijama koje obeležavaju međunarodni dan bez automobila“, naveo je Đorđević.

On je ocenio da su biciklisti iz Gračanice naišli na odličan prijem u Prištini, i dodao da je danas poseban doživljaj prošetati gradom, budući da su ulice zatvorene za saobraćaj i pune pešaka i šetača.

Akciju obeležavanja svetskog dana bez automobila u Prištini organizuje Balkanska  zelena fondacija u saradnji sa Kancelarijom EU u ovom gradu. Dan bez automobila se obeležava u mnogim svetskim gradovima u sklopu napora za smanjenje zagađenja vazduha.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još