• Početna>
  • Vesti>

Ministarstvo lokalne samouprave spremno da trajno reši problem reke Gračanke

U režiji ministarstva administracije lokalne samouprave održan je sastanak u kabinetu ministarke Adrijane Hodžić. Sastanku su prisustvovali ministar prostornog planiranja i životne sredine Fatmir Matoši, građevinski inspektor u MPPŽS-u Fljorije Kćiku, predstavnik opštine Gračanica odnosno direktor za urbanizam u opštini Gračanica Dejan Jovanović, u prisustvu narodnog advokata Hiljmija Jašarija i negove zamenice Marije Radulović.

Ministarstvo administracije lokalne samouprave izrazilo je spremnost za konstantnu podršku i koordinaciju kako bi se problem reke Gračanke u Lapljem Selu, trajno rešio.

Na sastanku su predočeni problemi na terenu i sve strane su se složile da je prioritet svih prioriteta rešavanje ovog problema kroz iznalaženje trajnog i održivog rešenja.
Iako su pozvani, predstavnici opštine Priština i opštine Kosovo Polje nisu prisustvovali prvom sastanku ovog tipa.
Ministar Matoši je izrazio spremnost za izdvajanje znatnih sredstava, kako bi smo na adekvatan način započeli rešavanje ovog problema.
Sa druge strane, lokalna samouprava Gračanica je ohrabrena da uputi konkretne zahteve kroz predloge projekata, kako bi se rešavanju ovog problema pristupilo i sa lokalnog i sa centralnog nivoa.
Institucija ombudsmana na čelu sa Hiljmijem Jašarijem, insistira na poštovanju zakona i zakonskih obaveza koje imaju i centralne i lokalne vlasti prema građanima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još