Kosovsko ministarstvo poljoprivrede: Danas počinju prijave za dodelu bespovratnih sredstava

Kosovsko ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru “Programa za društveno – ekonomsku integraciju malih farmi u zajednici“. Prijave počinju danas i trajaće do 18. oktobra ove godine.

Ovim programom predviđene su subvencije za sektor voćnjaka, plastenika, mesa, mleka, uzgoj peradi za jaja i meso u sistemu slobodnog držanja u prirodi, proizvodnju meda, obrađivanje, prikupljanje i preradu nedrvnih šumskih proizvoda i preradu poljoprivrednih proizvoda u domaćinstvu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Cilj programa je poboljšanje ekonomskih uslova poljoprivrednika u ruralnim sredinama, stvaranje novih radnih mesta, ali i povećanje prihoda integrisanjem malih poljoprivrednika u sektor poljoprivrede.

Za ovaj program kosovsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja izdvojilo je sredstva u iznosu od tri miliona evra.

Korisnici „Programa za društveno – ekonomsku integraciju malih farmi u zajednici“ mogu biti svi poljoprivrednici koji u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju ispunjavaju kriterijume samog programa.

Javna podrška iznosi 100% prihvatljivih investicionih troškova, dok maksimalna vrednost prihvatljivih troškova po projektu iznosi 15.000 evra.

Iz Ministarstva poručuju da svi zainteresovani koji žele da apliciraju sve potrebne informacije o uslovima, načinu apliciranja i potrebnoj dokumentaciji mogu pronaći na sajtu MPŠRR-a, Agencije za razvoj poljoprivrede i u regionalnim kancelarijama ministarstva.

Izvor Kossev

Comments