• Početna>
  • Vesti>

FS Kosova: Sprečiti utakmicu Trepče i Crvene Zvezde u Zvečanu

Uprkos insistiranju Fudbalskog saveza Kosova (FSK) da neće dozvoliti utakmice koje organizuje Fudbalski savez Srbije (FSS) na teritoriji Kosova, za kraj septembra već je zakazana utakmica između Trepče i Crvene Zvezde u Zvečanu, navodi prištinski protal Lajmi.net.

Danas je žrebom za šesnaestinu finala Kupa Srbije određeno da Crvena Zvezda igra sa Trepčom.

Utakmica između Crvene Zvezde i Trepče trebala bi da se odigra 25. septembra u Zvečanu, a prištinski portal Lajmi.net navodi da bi učešće Trepče bilo – nelegalno.

Pre tri nedelje, kako se navodi, prištinski dnevni list Gazeta Ekspres je od generalnog sekretara FSK Erola Salihua zatražio stav o učešću srpskih klubova sa Kosova u takmičenjima Srbije. Salihu je rekao da će vlasti na Kosovu morati da preduzmu neke korake, ako UEFA ne zabrani te utakmice.

“O tome smo takođe obavestili policiju. Ako ne odgovore, verujemo da vlada neće dozvoliti da klubovi dođu iz Srbije, jer je to protiv Ustava zemlje“, rekao je Salihu.

UEFA još uvek nije reagovala na učešće Trepče u takmičenjima koje organizuje FSS, mada se time, prema tumačenju prištinskih medija, krše pravila UEFA-e.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još