Počinju Dani opštine Gračanica

edf

Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

Obeležavanje Dana opštine počeće dečijim karnevalom PU „Đurđevak“ u četvrtak na platou Doma kulture u Gračanici. Program se nastavlja sportskim turnirima osnovaca u odbojci, košarci i fudbalu, a potom sledi srednjovekovni karneval.

U večernjim satima istoga dana, na platou ispred zgrade Opštine Gračanica, održaće se smotra folkora i koncert etno pevačice Danice Krstić.

Drugog dana, 20. septembra program se nastavlja karnevalom PU „Sunce u Donjoj Gušterici i PU „Sunce“ u Ugljaru, ali i sportskim turnirima u odbojci, košarci i fudbalu za srednje škole. Predviđen je umetnički program. U Domu kulture održaće se likovna kolonija i predstava za decu.

Predviđen je i koncert muzičkog sastava “Leksington bend” od 21 sat na platou ispred zgrade Opštine Gračanica.

Na praznik Male Gospojine kada se i obeležava Dan opštine, u manastiru Gračanica služiće se sveta liturgija, nakon čega će biti organizovane litije na ulicama ovog mesta.

U 20 časova u Domu kulture u Gračanici održaće se Svečana akademija, a potom i koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina.

Izvor Radio KIM

Comments

Pročitaj još