• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Kada Petrović viče “Drž’te lopova”

Foto: Srpska lista

“Gomila gluposti, laži i neistina, po principu autoprojekcije, izrečeno je od strane direktora Pošte i večitog predsednika SLS Slobodana Petrovića, čoveka koji je svoje političko delovanje od početka zasnovao ka ostvarenju jedinog cilja a to je: što sam bogatiji to je bolje za mene” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Govorio je, samo imenom i prezimenom Srbin, Petrović o tome kako je neko tobož lopov i kako je neko nešto proneverio” piše u saopštenju.

“Ovde je analiza ove i ovakve izjave jako jednostavna: Radi se o autoprojekciji, po onoj staroj poznatoj kada lopov kaže:“ drž’te lopova“. Sljoba, kako ga od milošte zovu oni kojima je dužan da radi protiv interesa srpskog naroda  je u jutarnjem programu RTK2 govorio protiv rukovodioca Srpske liste, kako su kriminalci i tome slično. Polazeći od sebe samog, Sljoba je bez trunke stida i srama, pošto obraza odavno nema, govorio o tobož njegovoj borbi za interes Srba na Kosovu i Metohiji” dodaje se u saopštenju.

“A šta je zapravo istina? Svaki Srbin i svaka Srpkinja, pa i čitava Srbija zna ko je Sljoba Petrović iz Lapljeg Sela.  Posebno je na delu autoprojekcija po pitanju obrazovanja pomenutog gospodina Petrovića koji se predstavlja kao “diplomirani pravnik” a poseduje diplomu Više škole i zvanje pravnika a inače je diplomu stekao “legalno” i bio deo poznate afere “Indeks”.Da pojasnimo – radi se o bivšem portiru prištinskog Sportskog centra ”Boro i Ramiz”, današnjem direktoru Pošte Kosova za integraciju manjina, vlasniku vile, golf i sale za tenis u Lapljem Selu, vlasnik stana u Nišu i vikendice na Zlatiboru. Sljoba danas od primanja ima minimalac jer se prijavio da od završetka rata na Kosovu ne može da ostvaruje lični prihod kao portir u ”Boro i Ramiz”, zatim platu direktora Pošte i poslaničku platu, sve to na godišnjem nivou oko 30,000 eura. Interesantan podatak je da je vila koju poseduje ovaj direktor Pošte u Lapljem Selu građena i sagrađena nedaleko od stambenih zgrada za raseljene u Lapljem Selu, građena od strane iste firme koje je gradila te objekte finansarine od strane Vlade Kosova pa je zaključak jednostavan kako je Sljoba stekao tu imovinu, verovatno kao povratnik. Za  tenisku salu postoje dokumenta koja govore o ”donacijama” za izgradnju iste koje će Srpska lista proslediti nadležnim organima. A kako je stekao Sljoba stanove i vikendice, silne nekretnine i za šta se ”bori” Sljoba?” stoji u saopštenju.

“Očigledno je da on svoju borbu usmerava ka već pomenutom cilju – da se što više obogati. U vreme kada na prostirima Kosmeta nije bilo Srpske liste, Sljoba je kao predsednik SLS radio sve protiv dugoročnog interesa Srba na Kosmetu. Posebno izdvajamo glasanje za prestanak nadgledane nezavisnosti Kosova kada je izglasavanjem ove odluke u Skupštini Kosova uklonjen jedan važan međunarodni mehanizam  institucionalne zaštite Srba na Kosmetu – Međunarodni visoki civilni predstavnik. A šta su Srbi na Kosmetu dobili ovom odlukom Sljobe? Dobili smo još teži položaj i borbu, dobili smo lažne optužnice i smeštene procese protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, hapšenja i tamničenja Srba, dobili smo hapšenja za navodne ratne zločine, dobili smo odluku o nemogućnosti glasanja srpskim ličnim kartama, dobili smo prebijanje i hapšenje direktora Marka Đurića, srpskih predstavnika i srpkog naroda u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i sve ono loše koje nam se putem institucionalne represije sprovodi od strane Prištine. Sljoba je glasanjem za prestanak nadgledane nezavisnosti Kosova Albancima omogućio da glasaju za formiranje kosovske vojske, omogućio im je glasanje Zakona o Trepči, omogućio im je da uvedu takse od 100% na uvoz robe iz centralne Srbije. Ako se pitate kako je sve ovom jednom odlukom omogućeno, evo praktičnog objašnjenja: da danas postoji Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu nijedna  odluka prištinskih institucija ne bi bila moguća bez saglasnosti institucije ICO” ističe se u saopštenju.

“U narednim danima Srpska lista će izneti još detalja iz života i delovanja Sljobe Petrovića kako bi čitava javnost imala  uvid o čoveku koji se lažno predstavlja kao Srbin” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još