• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Italijanski humanitarci školi donirali automobil

Italijanska humanitarna organizacija “S.O.S. Jugoslavija – S.O.S. Kosovo i Metohija” uručila je novčanu pomoć Građevinsko-saobraćajnoj školi u Gračanici od 3.000 evra, za kupovinu vozila za obuku učenika, potvrdio je direktor škole Dejan Petković.

Humanitarna organizacija je obezbedila i tri stipendije za učenike ove škole, kao i jednokratnu pomoć za lečenje nekoliko dece iz Gračanice, naglasio je Petković, a prenosi Kosovo onlajn. Sa humanitarnom organizacijom iz Italije predstavnici Građevnisko-saobraćajne škole iz Gračanice stupili su u kontak uz pomoć pesnikinje, humanitarca i dobrotvorke, Radmile Todić Vulićević.

“Ova organizacija je bila spremna da nam donira novčanu pomoć za opremanje kabineta računarima. Budući da naša škola raspolaže sa odlično opremljenim kabinetom za informatiku, zamolili smo donatora da se novčana sredstava preusmere za kupovinu automobila koji nam je potreban za obuku učenika za smer vozač motornih vozila. Pristali su i mi smo zahvaljujući novcu dobijenom od njih kupili auto”, rekao je Petković.

Petković kaže da je škola doplatila manju sumu novca i nedavno kupila auto, a sada se na njemu ugrađuju duple komande kako bi bio osposobljen za vožnju učenika na poligonu.

“Naša škola raspolaže sa pet automobila u svom voznom parku, od čega su tri “jugića” starijih od 25 godina, jedan “pežo 107” koji smo kupili sopstvenim sredstvima i sada je tu “sitroen C1″ dobijen kao donacija. Donatorima i gospođi Todić Vulićević se zahvaljujemo od sveg srca što su nam pomogli da obnovimo svoj dotrajali vozni park”, kaže Petković.

Direktor škole je istakao da ima u planu da u toku svake školske godine, ukoliko im to uslovi dozvole, kupovinom po jednog automobila, u potpunosti obnovi vozni park, zameni dotrajala vozila i omogući učenicima da časove vožnje uvežbavaju i polažu na novijim automobilima.

Humanitarna organizacija “S.O.S. Jugoslavija – S.O.S. Kosovo i Metohija” iz Italije prošle godine je pomogla opremanje kabineta za informatiku u OŠ “Vuk Karadžić” u selu Lepina, kod Lipljana.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još