• Početna>
  • Vesti>

Zdravstvenim ustanovama na centralnom Kosmetu dopremnjeni lekovi

Za zdravstvene ustanove na centralnom Kosmetu stigla je veća količina lekova kojom će se omogućiti kontinuitet u pružanju zdravstvene zaštite ovdašnjem stanovništvu. Lekovi su isporučeni, pored duge i komplikovane procedure zahvaljujući angažovanju nadležnih državnih institucija Republike Srbije.

„Što se tiče zdravstvene zaštite i predsednik Republike Srbije, Vlada i Kancelarija za KiM nastavljaju svoju borbu da ljudi na Kosovu i Metohiji imaju što bolje i kvalitetnije uslove za život, a veliku zahvalnost dugujuemo i predsedniku opštine Gračanica, predsedniku privremenog organa i ljudima koji su na terenu i koji se bore da to sve funkcioniše kako treba“, kazao je oficir za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević
„Ovo je dokaz da su reči Aleksandra Vučića da će sva moguća pomoć doći do naroda na Kosovu i Metohiji i da se neće odustati da se pomogne našem narodu ovde iako je situacija veoma teška. Iako smo suočeni sa jednostranim potezima Prištine ovo je dokaz da nismo zaboravljeni i to je veoma dragoceno kako za opštinu Gračanica tako i za celu teritoriju KiM. Ono što smo dobili uveravanje je, kako od predsednika Vučića tako i od Kancelarije za KiM, da se neće stati na ovome i da naš narod na ovim prostorima nije sam“, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Pristigli lekovi po količini i asortimanu zadovoljiće potrebe zdravstvenih ustanova za duži vremenski period.
„Naša ustanova i sve ostale ustanove na Kosovu i Metohiji ovih dana dobijaju jednu izuzetnu količinu lekova, koja je veoma važna ne samo po svojoj količini nego i po asortimanu tako da će naše ustanove i nadalje moći veoma stabilno i u kontinuitetu da obavljaju svoj posao u smislu pružanja medicinskih usluga stanovništvu koje se nalazi u ovom delu Kosova i Metohije“, kazao je direktor KBC Priština sa sedištem u Gračanici, prof. Bratislav Lazić.

„Mi ovom isporukom dobijamo određenu količinu antibiotika, kao i lekove za lečenje hroničnih oboljenja i samim tim ono štoje jako bitno da je ovom isporukom pokrivena naša služba Hitne medicinske pomoći“, istakla je direktorica Doma zdravlja u Gračanici dr Mirjana Dimitrijević.

Pristigli medikamenti raspodeljeni su ovdašnjim ustanovama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još