Radosavljevići iz Plemetine dobijaju novu kuću

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva za povratak, šestočlana porodica Radosavljević iz sela Plemetina kod Obilića dobiće u narednih nekoliko meseci novi krov nad glavom.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Igor Simić i Dalibor Jevtić posetili su danas ovu porodicu u kojoj živi mladi bračni par Stevan i Aleksandra Radosavljević i njihova jednoipogodišnja ćerkica Anđelina.

„Veoma sam zahvalan delegaciji koja nas je posetila i prepoznala našu tešku situaciju. Iako sam završio dva fakulteta, nemam stalnog zaposlenja, a živimo od socijalne pomoći. U novom domu imaćemo i bolje uslove za život“, kaže Stevan.

Osmeh na licu njegove supruge Aleksandre dovoljno govori koliko će im nova kuća značiti, a najviše, kako kaže, kupatilo i voda kako bi mogla svoju ćerkicu lakše da okupa.

Ministar za povratak u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić ističe da je nova kuća za Radosavljeviće deo projekta kojim je planirana izradnja 25 kuća na čitavom prostoru Kosova i Metohije.

„Porodica Radosavljević je dobar primer onoga zašta se mi zalažemo kao Srpska lista, a to je opstanak mladih ljudi sa decom. Prvi korak u tom cilju je izgradnja kuće, a pored toga dobiće i kompletan nameštaj, ali i podršku za pokretanje sopstvenog biznisa. Trudićemo se da i mladi domaćin dobije stalno zaposlenje kao obrazovan čovek i mislim da zaslužuje  da ima u dugoročnom smislu taj vid egzistencije“, rekao je Jevtić.

Radosavljevići su se do sada više puta našli na meti lopova, a poslednja šteta im je nanesena pre desetak dana, kada su im nepoznati piromani zapalili 300 bala sena.

U prisustvu velikog broja, pre svega dece i omladine, čelnici Srpske liste svečano su meštanima Prilužja predali na upotrebu balon salu.

„Naše je zadovoljstvo videti vas u ovolikom broju, naročito dečicu i mlade ljude. Hvala vam na istrajnosti i borbi da opstanete i ostanete na ovim prostorima, jer vi ste pravi pokazatelj kako se čuva, voli i brani svoja zemlja i svoj dom”, rekao je Goran Rakić.

Delegacije Srpske liste sastala se tokom dana i sa čelnicima Privremenih organa opština Vučitrn i Obilić.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još