Karavan “Najlepših narodnih pesama” ipak u Kosovskoj Mitrovici 12. septembra

Pored svih prepreka i problema na administrativnom prelazu Jarinje koncert karavana “Najlepše narodne pesme”, a ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda biće održan 12. septembra u Kosovskoj Mitrovici.

Posle 25 sati čekanja na prelazu Jarinje, danas u šest popodne konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stage System-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

I pored uredno dostavljene dokumentacije za svu tehničku opremu i ispoštovane procedure, kosovska administracija uporno je odbijala da propusti naša vozila. Tek zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dve žene, direktorke JP “Mreže Most” Slađane Ivančević i ministarke lokalne samouprave u kosovskoj vladi Adrijane Hodžić, konvoj RTS-a je ušao na teritoriju Kosova i Metohije.

Nadamo se da će uprkos ovom neočekivanom kašnjenju naša ekipa obezbediti sve tehničke preduslove da se koncert uspešno održi.

Na sutrašnjem koncertu u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 21 čas uz Narodni orkestar RTS-a će nastupiti Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić, kao i pevači iz Kosovske Mitrovice.

Izvor: RTS

Comments