“Što se tako žuri sa ukidanjem taksi”

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj navodi da je iznenađen žurbom za ukidanjem poreza.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera koalicije sa Socijaldemokratskom partijom Ramuš Haradinaj odbacio je ideju “o reciprocitetu” povezujući zahtev za ukidanje taksi sa predsedniikom SAD Donaldom Trampom, prenosi Koha.net.

Haradinaj kaže da ga ideja o reciprocitetu, koju pominju politički oponenti, zbunjuje i kaže:

“Malo je iznenađujuće što se tako žuri sa ukidanjem poreza. To je kao Albaniji kad su rekli da sklonimo ono što je Enver uradio. Promenite koncept i preuzmite odgovornost, ali nemojte upropastiti posao koji je neko obavio pre vas”, rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, svako ko dođe na vlast sa kartom taksi može da dobije priznanje Kosova od Srbije.

“Oni žure sa porezom i neće im ostati ništa u ruci kada dođe do pitanja priznanja, oni neće imati šta ponuditi za uzvrat”, rekao je Haradinaj.

“Ukinuo bih porez samo kada bi došao predsednik Tramp i kaže ono što je rekao Buš”, citirao je Haradinaj tu izjavu da Srbija treba da prizna Kosovo u postojećim granicama.

On je dodao da je fleksibilan stav lidera DPK Kadrija Vesljija po pitanju taksi loš.

“Fleksibilna pozicija DPK i Kadrija Veseljija i brza ponuda 120-dnevne suspenzije doveli su me u lošu poziciju”, rekao je Haradinaj I dodao da je stav o sporazumu sa Srbijom, sa opcijom razmene teritorija ili u okolnostima podele problematican.

“Ne mislim da se Veselji lično založio za takvu opciju, ali koegzistencija ili odgovarajući pristup određenom stavu zaista je postojao, uprkos nekim dokumentima o tome šta DPK zastupa, jasno je bilo da se slažu”. rekao je.

Na pitanje da li to znači da se Veselji slaže sa stavom predsednika Kosova Hašima Tačija, Haradinaj kaže da su „DPK i Veselji pokazali sposobnost da koegzistiraju u određenim slučajevima čak i sa stavovima predsednika Tačija”.

Na pitanja u vezi Specijalnog suda rekao je da je najmanja mogućnost podizanja optužnice protiv njega.

“Od svih iz OVK ja sam najviše isključen kao neko protiv koga se može podići optužnica”, rekao je I ibjasnio da je sav materijal koji se razmatra već ispitan u prethodna dva procesa u Hagu.

“Poziv u Hag bio je iznenađenje”, rekao je Haradinaj.

“Ne očekujem podizanje optužnice. Slobodan sam da učestvujem na izborima”, poručio je Haradinaj.

Izvor Kosovoonline

Comments

Pročitaj još