Dani sećanja na Slobodana Rakitića

U znak sećanja na pesnika, esejistu i nekadašnjeg predsednika Udruženja književnika Srbije Slobodana Rakitića, koji je preminuo 2013. godine, Dom kulture Gračanica 10. i 11. septembra 2019. godine organizuje Dane sećanja na Slobodana Rakitića.

Program manifestacije je sledeći:

 – 10. septembar 2019. godine u 13:30 Bogoslovija Sv. Kirilo i Metodije u Prizrenu – Književni čas posvećen Slobodanu Rakitiću.

 – 11. septembar 2019. godine u 12:00 Dom kulture Gračanica – Tribina o Slobodanu Rakitiću

 
U programu učestvuju: prof. dr Dušan Rakitić sin Slobodana Rakitića, prof. dr Valentina Pitulić, Ranko Đinović, Ratko Popović, mr Živojin Rakočević, Milan Mihajlović. Stihove će kazivati glumac Mihailo Laptošević.


Slobodan Rakitić je rođen 30. septembra 1940. godine u Vlasovu, kraj Raške, gde je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Novom Pazaru.  Od 1960. živeo je u Beogradu.  Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na  Grupi za jugoslovensku i opštu književnost.  Uređivao je književne časopise „Savremenik“, „Raška“ i „Književna reč“.  Od 1973. do 2007. radio je u Zadužbini Ilije M. Kolarca, kao urednik programa za književnost i jezik, a bio je i direktor Srpske književne zadruge.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još