Srpska lista: Rada Trajković nije ničija liderka

Povodom izjave predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković da je u ovom izbornom procesu ime pokojnogOlivera Ivanovića zloupotrebljeno, Srpska lista izdala je saopštenje u kome se kaže:

“Ako je iko mesecima unazad zloupotrebljavao ime Olivera Ivanovića to je činila Rada Trajković, koja je smrt jednog čoveka besomučno koristila za ličnu promociju lažno se predstavljajući kao njegova prijateljica i saborac.
Svi ovde znaju da je Rada Trajković mrzela i prezirala Olivera Ivanovića, a takva osećanja ona gaji i ispoljava prema svima koji joj osporavaju samoprigrabljenu titulu liderke Srba sa Kosova i Metohije.
Ona nije ničija liderka, i nikada to neće biti, jer liderstvo se pokazuje samopožrtvovanjem, odgovornošću prema kolektivnom i javnom interesu i posvećenošću odbrani državnih i nacionalnih interesa. Nijedno od tih svojstava Rada Trajković nema, i nikada ih nije ni imala.
Saradnja nekadašnjih stranačkih kolega Olivera Ivanovića iz GI SDP sa Srpskom listom je demaskirala Radu Trajković, i nju to jako boli, ali niko od nas nije imao nameru da povredi njena osećanja. Nama je politička karijera Rade sa Savskog Venca nebitna, i ne doživljamo je kao ozbiljnog političkog protivnika.
Okupljanje srpskih političkih snaga na Kosovu i Metohiji je uslov fizičkog opstanka našeg naroda, a svaki pokušaj da se onemogući stvaranje jedinstvenog srpskog političkog fronta je rad na štetu građana, i Rada Trajković to zna, ali ipak to čini.
Njen izlazak na izbore da bi, kako kaže, osvojila neko poslaničko mesto, pokazuje svu bedu njenih političkih namera, jer jasno time kaže da joj cilj nije borba za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji ili zaštita njihovih interesa. Ona želi poslaničko mesto da bi imala čime da trguje sa Albancima i njihovim zajedničkim spponzorima.
Sada je, uostalom, i jasno zašto su Rada Trajković i njeni saradnici svoju malu interesnu grupu nazvali “Sloboda” – zato što su oslobođeni od svake odgovornosti, pristojnosti i morala. “

Izvor: Saopštenje Srpske liste

Comments